Fotboll med vänner

Efter att själv ha varit asylsökande i Sverige under nära två år så ville fotbollsspelaren Mohammed från Sudan dela med sig av sin stora kärlek till fler i behov av sysselsättning, vänner och motion. Under sommaren 2016 startade han Fotboll med vänner i Hej främling!s regi- ett initiativ som går ut på att mötas kring fotboll under lättsamma former. Till Fotboll med vänner kommer du för att avslappnat och prestigelöst möta nya kompisar samtidigt som du får röra på kroppen och öva bollkontroll.

Fotboll med vänner finns idag i Östersund och hade under den första sommaren träningar två gånger i veckan på offentliga platser helt utan kostnad. Ca 30-40 spelare från ca 5 mils radie (tjejer och killar, unga som gamla) har hittills anslutit sig till varje speltillfälle. Under lågsäsong hålls träningar i Parkskolans sporthall med stöd av SISU.

Hos Fotboll med vänner spelar det ingen roll om du är nybörjare eller proffs -alla är som alltid hos Hej främling! varmt välkomna. Varje träning anpassas efter de spelare som dyker upp och gruppen hjälps tillsammans åt för att förbättra både kondition och teknik under ledning av initiativets tränare. Fotboll med vänner har inga krav på utrustning utöver ”inomhusskor” vid spel i sporthall.

Vill du också starta upp Fotboll med vänner på din ort?

Kontakta info@hejframling.se för guidning och tips på hur du kan gå till väga.